Seychelles-szigetek

A Seychelles-szigetek 155 korall és gránit szigete együttese, amely több mint 400.000 négyzetkilométernyi területen fekszik az Indiai-óceánban, Madagaszkártól északkeletre és nagyjából 1000 km távolságra.

A Seychelle-szigetek a trópusi égövben helyezkedik el és ennek megfelelően az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok, a páratartalom pedig 80%-os. Az időjárás kicsit hűvösebb az áprilistól októberig tartó időszakban a délkeletről érkező passzátszelek miatt, karácsony tájékán pedig nagyobb felhőszakadások jellemzőek. Az évi csapadék mennyisége 2300mm, és kisebb záporok az év bármely szakában előfordulhatnak.

seychelles-szigetek

Mahé a legnagyobb sziget, aminek 27 km hosszú partvonalát nagyrészt sziklák övezik. A sziget legmagasabb pontja 900m. A növénytakaró a parttól a sziget belseje felé lépcsőzetesen változik.

Aldabra szigeten található a világ egyik legérintetlenebb trópusi élővilága. Különféle hüllők, bogarak, kígyók, békák és denevérek élnek itt háborítatlan környezetben. A világ legnagyobb teknősei is itt élnek, hosszuk meghaladhatja az egy métert és akár 200 évig is elélnek.

seychelle

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>