A csodálatos Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek az Indiai-óceánon található, Indiától és Srí Lankától délnyugatra és 19 szigetcsoportból áll. Észak-déli irányban kb. 800 km hosszan nyúlik el kicsivel az Egyenlítőn túlra.

Maldív-szigetek

A szigeteken trópusi éghajlat uralkodik az időjárás egész évben kedvező. A levegő 30°C-os, állandó légmozgással, a hőmérséklet legtöbbször csak éjszaka csökken 25°C alá. Langyos, trópusi záporok bármikor előfordulhatnak. Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig tart, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A délnyugati monszun júniusban és júliusban általában szelet és intenzívebb csapadékot hoz.

utazas-Maldív-szigetek

A buja trópusi növényzettel borított kisebb-nagyobb szigeteket homokos tengerpart és gyönyörű türkizkék lagúnák övezik. Az óceán vize rendkívül tiszta, amit a benne élő állat- és növényvilág gazdagsága is fémjelez.

Maldiv-szigetek utazas

Ha az élővilágot nézzük, akkor a szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, amelyet a csavaros pálma, majd a mangó követ. Állatvilágát a gyík, a gekkó, a gém, a sirály és természetesen rengetek halfaj alkotja. A vízalatti világ egyik leghatalmasabb lakója, a planktonnal táplálkozó cetcápa is igen gyakori a szigetek környékén.

Maldív-szigetek szallas

 

További infók:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Mald%C3%ADv-szigetek

http://www.quaestor.hu/hu/utazas/egzotikus-udulesek/maldiv-szigetek

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>