Az a legrosszabb a nyaralásban, hogy a kedvenc fogorvosom nincs a közelben

Mindenkinek van szerintem kedvenc fogorvosa, akihez fordulhat, ha bármi gond történik a fogaival. Mint mindenkinek, nekem is van kedvencem. A legjobb fogászat budapest környékén a Kacsa utcában található, én is ide járok.

Alapvetően szerencsésnek mondhatom magamat, ha fogakról és a fogakkal kapcsolatos problémákról van szó, mivel nekem szerencsére jó a genetikám, viszonylag ritkán fájnak a fogaim, ritkán lyukadnak ki, így nem kell sűrűn látogatnom a fogorvosomat.

Mint mindennek, a fogászati problémák megelőzésének is a kulcsa, hogy rendesen járjunk vizsgálatokra. Vérvételre is évente 1-2 alkalommal el kellene menni, a fogorvost is legalább ennyiszer látogatni kellene!

A fogak nem egyik napról a másikra lyukadnak ki, és az ínysorvadás sem egy éjszaka alatt alakul ki. A rendszeres fogászati ellenőrzésekkel el lehetne kerülni a legtöbb problémát, mint az előbb említetteket is.

A fogszuvasodás egy kis lyukkal kezdődik, ebben az Állapotban pedig könnyen be lehet tömni, nem kell megvárni, hogy olyan lyukas legyen, hogy fájjon.

A fogínysorvadáshoz legtöbbször a nem megfelelő szájhigiénia, a lepedékek és a fogkő vezetnek. A rendszeres fogkőszedéssel, egy dentálhigiénikus tanácsaival ez a betegség is megelőzhető lenne.

Sokan félnek a fogorvostól, a fogászati beavatkozásoktól,amit nem is nagyon tudok megérteni. persze, vannak olyan beavatkozások, amik kellemetlenek, vagy fájhatnak, de ez elég ritka, mióta van lehetőség helyi érzéstelenítés alkalmazására. a legtöbb kellemetlen beavatkozást már nem végzik érzéstelenítés nélkül.

Az én kedvenc fogorvosom ráadásul nem is ijesztő. A fogászat budapest egy jól megközelíthető pontján található, a II. kerületben a Bem rakpart közelében.

A megközelíthetőség, a kedvező árak és a hozzáértő, gyakorlott, remek szakorvosok miatt rengetegen választják ezt a rendelőt, ha problémájuk van a fogaikkal.

Én is szeretek ide járni, mert tudom, hogy mindig a legjobb kezelést kapom a legjobb szakorvosoktól, akik valóban értik a dolgukat. Itt nem szégyen kérdezni egy-egy beavatkozás előtt, az orvosok eddig bármilyen kérdésem volt, készségesen válaszoltak mindenre.

Tényleg nagyon jó fogorvosok dolgoznak itt, akikre lehet számítani, elismert nevek a szakmájukban.

A múltkor, mikor nyaralni mentem, nagyon hiányzott is a megszokott ellátás, ugyanis az egyik étteremben sikerült ráharapnom egy dióhéjra az egyik süteményben, ennek következtében le is tört az egyik fogam. Az ijedtség nagyobb volt, mint maga a fájdalom. Azonnal elmentünk az ügyeletre, ahol megnézték mi történt, majd közölték, hogy erre bizony egy koronát kell majd tenni, de nem hagytam.

Jó lett volna, ha egyből a kedvenc fogorvosomhoz tudtam volna menni, hogy oldja meg helyzetet, de erre nem volt lehetőségem, hiszen épp az ország másik felében tartózkodtam.

Alig vártam, hogy hazajöjjünk, azonnal foglaltam is időpontot a kedvenc fogászatomra. Nem akartam hagyni, hogy egy ismeretlen csinálja meg a fogamat!

A vidéki fogorvos ellátása nem volt összehasonlítható sem a kedvenc fogorvosoméval, aki sokkal körültekintőbben vizsgálta meg a letört fogat, majd szintén felállította a diagnózist és egyeztettünk a koronával kapcsolatban.

fogászat budapest
fogászat budapest

Hihetetlen, mennyire nagy lehet a különbség két fogorvos között. annyira megszoktam a Budapesti fogorvosomat, hogy már akkor sem mennék máshoz, ha vészhelyzet lenne, szerencse, hogy nem hagytam a fogorvosnak, hogy hozzányúljon a fogamhoz, amíg nem jöttem vissza Pestre, mivel a kedvenc fogorvosom sokkal jobb anyagokkal dolgozik, sokkal szebb, a fogamhoz jobban illő pótlásokat tud készíteni. Jobban is néz ki a végeredmény, mint amit a másik fogorvosnál tudtam volna csináltatni.

Az a tanulság, ha van egy bevált fogorvosod, ne engedd el. És ha éppen fogorvost keresel, akkor: fogászat budapest!