Utazás közben is a gyönyörű, szép kerteket nézegettük

A párommal azt nevettük, hogy amikor egy éve elmentünk nyaralni, mindenhol a fugákat, járólapokat, bútorokat nézegettük. Nem csoda, hisz akkor javában építkeztünk és már az utolsó fázisoknál jártunk, mikor végre ki tudtunk magunknak szakítani egy hosszú hétvégét a hétköznapokból.

Eltelt egy év, mi beköltöztünk és újra elindultunk felfedezni hazánk szépségeit. Igen ám, de most már nem a lakberendezés kötött le bennünket, hanem a csodaszép kertek, virágok, növények. A puha pázsit, a kellemes illatok. Amikor kertes házunk lett, eldöntöttük, hogy csak annyi időt fogunk a kerttel foglalkozni, ami nem terheli meg a családot, nincs tehát konyhakertünk, mindössze pár fűszer- és gyógynövény. Virágok viszont vannak, mint ahogy gyep is, ahol lehet szaladgálni. Bár sokan azt mondták, hogy a kutya és a szép fű kizárják egymást, mi ezt egyáltalán nem tapasztaltuk. Persze történnek balesetek, és néha újra kell telepíteni egy-egy helyen a füvet, de összességében a kutyánk teljesen jól viselkedik, persze ehhez az is kell, hogy napi két órát sétáljunk vele.

Amikor a fűmagot kerestük, akkor fedeztük fel magunknak a gazdabolt.hu-t és azóta is mindent innen vásárolunk, hisz jó minőségű termékeket találunk kiváló árakon. Nem csak a fűszernövény magokat és a téli madáreleséget vettük meg itt, hanem a kerti eszközöket, szerszámokat is. A szép kerthez pedig van még valami, ami elengedhetetlen.

A műtrágyák, melyek széles kínálatát megtaláljuk a gazdabolt.hu-n. Sokféle termék, jó áron, többféle kiszerelésben. Hisz nem mindegy, hogy milyen műtrágyát használunk az egyes növényeken. Itt találunk olyan műtrágyákat, melyek kifejezetten a gyepre valók, olyanokat is, melyeket a lombos növényekre fejlesztettek ki. A műtrágyák világa igen széles. Van folyékony műtrágya, szilárd, granulált, szabályozott, mikroelem, vízoldható mono és komplex. Bevallom, én sem ismertem ezeket a kifejezéseket korábban, de miután alaposan áttanulmányoztam a gazdabolt.hu kínálatát, már előrébb jártam. A műtrágyák mellett szerves trágyák is kaphatók, ki milyet szeretne. Annyi biztos, hogy manapság fontos, hogy trágyázva legyen a föld, hisz a növények évről-évre felhasználják az abban lévő tápanyagokat, melyeket pótolni kell. Ezt tudták már az eleink is. A gazdabolt.hu pedig minden igényt kielégít, nem csak akkor, amikor műtrágyákról van szó. Amire a kertben szükségünk lehet, azt itt megtaláljuk.

Mi elsőként a gyepre vettünk itt műtrágyát, hisz tisztában voltunk azzal, hogy a gyepnek is tápanyagutánpótlásra van szükséges. Fontos megnézni a vásárlás előtt, hogy milyen a talaj, és azt is meg kell tervezni, hogy milyen ütemben trágyázunk, hisz ezeknek más és más a lebomlási ideje.