Uncategorized

Az utazás csak jó szállással az igazi

Utazni élvezet, ezt a KFT zenekar is megénekelte már hosszú évekkel ezelőtt. És mennyire igazuk van! Az utazás ma már nemhogy nem szükséges rossz, de egyenesen az egyik legkedveltebb szabadidős tevékenység! Az egyszerű polgártól a dúsgazdagokig mindenki vágyik arra, hogy legalább néha-néha kimozduljon otthonról, és egy rövid ideig a gondairól, mindennapjairól megfeledkezve egy másik helyen csak a mának éljen. Ennek is számtalan módja létezik persze, hiszen lehet utazni luxus körülmények között is, vagy autóval a családdal, és ahogy a diákok teszik: bakanccsal, hátizsákkal is. Egyvalamire viszont mindig gondolni kell, és ez nem más, mint a szálláshely.

A sátorozás, itt-ott elpecózás 25 éves kor alatt még belefér, amikor még másként tekintünk a kalandokra, nehézségekre, de azért valljuk be, nem mindenki ízlésének felel meg 100%-ban, sőt. Egy bizonyos kor után már egyszerűen az egészségünk nem engedné meg, hogy huzamosabb ideig egy vékony matracon aludjunk a földön, így hát muszáj valamilyen szállást keresnünk magunknak, ahol az éjszakákat tölthetjük. Ez lehet akár egy kedves kis panzió, egy szűk motelszoba, vagy éppen egy penthouse lakosztály egy drága szálloda tetején. Mindenki a maga költségvetése szerint válogathat. Azt viszont mindenképpen vegyük figyelembe, hogy egy szállást nem csak az ára tesz jóvá vagy silánnyá, több tényezőt is figyelembe kell vennünk a választáskor.

Mindenek előtt érdemes szemrevételezni az értékeléseket, ha egyáltalán elérhetőek. Rengeteget elárul egy szállásról, hogy a korábban azt igénybe vevők hogyan vélekednek róla. Egy-két fanyalgóval mindig találkozni fogunk, de azért ha a többség pozitív véleménnyel van, akkor nyugodtabban foglalhatunk oda. Ám ha a negatív vélekedések vannak túlsúlyban, akkor nem árt vigyázni! Ott van aztán a közlekedés kérdése: ha autóval megyünk, akkor van-e a szállásnak parkolóhelye, vagy kénytelenek leszünk az utcán megállni? És ha gyalog vagyunk, akkor van-e a közelben tömegközlekedés lehetőség? Mennyire van messze a városközponttól, látnivalóktól? Aztán ott vannak még olyan kérdések is, mint a felszereltség, az étkezései, bevásárlási lehetőség, illetve a tisztálkodás. Van-e a szállásnak saját fürdője, vagy kénytelenek leszünk a közöset használni? És végül az arányosság: a kínált feltételek tényleg megérik-e azt a pénzt, amit a szállásadó kér érte, vagy jobb, ha másfelé keresel? Ha mindezeket figyelembe veszed, biztos lehetsz benne, hogy meg fogod találni a Neked megfelelőt.

A vendéglátás ma már az egyik legfőbb iparág, milliónyian foglalkoznak vele jól, vagy éppen rosszul. Sokan adnak ki szobát, azt gondolva, hogy így könnyen jutnak jó keresethez. Azonban az igazán lelkiismeretes szállásadó mindig figyelembe veszi a vendége igényeit, és ahhoz igyekszik tartani magát. Sőt, akik igazán jól csinálják, azok lépést tartanak a legújabb trendekkel is, és így biztosak lehetnek benne, hogy nem kell kínos beszélgetéseknek, panaszkodásnak kitenniük magukat. Ha Neked is sikerül ilyen szállást találnod, már félig-meddig biztosítva is érezheted, hogy az utazásod jól fog sikerülni.