Utazásaim során sok ötletet gyűjtöttem

Én nagyon szeretek utazni. Az utazásaim során pedig számtalan új ötlettel gazdagodott. Nemcsak a munkához kapok új ötleteket, de a kertészkedéshez, lakberendezéshez és még a fűtés rendszeremhez is. Ugyanis egy szállodában egy Elektromos kandalló – komfort korom nélkül melegítette be a szobát. Ez nekem nagyon megtetszett és úgy gondoltam, hogy az én otthonomba is nagyon jól mutatna egy ilyen elektromos kandalló.

A mai napig gázzal fűtök így egészen újdonság volt számomra ez a dolog, viszont nem zárkózok el a korszerű és új dolgoktól, ezért miután hazaértem bele is vágtam. Utánanéztem az interneten, hogy hol tudnám beszerezni ezt az elektromos kandallót. Kis keresgélés után rá is találtam a Fűtésrendszerek oldalára, ahol több fűtési módszer és be volt mutatva.

Egyből meg is találtam amit kerestem, így elolvastam róla mindent, amit az oldalon írnak. Az elektromos kandallónak az egyik nagy előnye, hogy nincsen hozzá szükség kéményre és még korom sem keletkezik. Ennek köszönhetően káros anyag keletkezésétől mentesen lehet befűteni a szobát, ami szerintem egy nagyszerű dolog.

Mostanában ugyan egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezet tudatosság, és egyre inkább felhívják az emberek figyelmét arra, hogy minél több dologban legyenek környezet tudatosak, viszont a fűtésre mégsem térnek ki. Pedig a légszennyezettséget ezzel is lehetne csökkenteni, hogyha minél több háztartásban elektromos fűtéssel fűtenének. Ez is volt az egyik ok, ami miatt úgy döntöttem, hogy belevágok az elektromos kandalló telepítésébe.

Szétnéztem még a fűtésrendszerek oldalán, hiszen nagyon sok hasznos és érdekes információt megtalálhat itt az ember. Lehet olvasni a különböző elektromos fűtési rendszerekről, az infrafűtésről, a hőszivattyúról, illetve a napelemről is.

Őszintén szólva én először itt hallottam a hőszivattyúról és itt tudtam meg azt is, hogy ez hogyan működik. A külső levegő hőenergiáját használja fel a fűtéshez, így ez egy nagyon jó megújuló energia rendszer.

A napelemes rendszerek talán a legelterjedtebb és legismertebb alternatív energiaforrások. Ennek köszönhetően több támogatás is kapható a napelemekre amiről az oldalon is részletesen tudsz tájékozódni. Mindemellett pedig azt is megtudhatod, hogy milyen napelemes rendszereket közül választhatsz, mitől függ a napelem ára, és azt is megtudhatod, hogy pontosan miért éri meg hosszú távon befektetni a napelemes rendszerbe. Ugyanis egy napelemes rendszer telepítése nem egy olcsó mulatság, viszont már 10 éven belül is megtérülhet. Ehhez viszont arra van szükség, hogy megfelelő szakembereket bízzunk meg a napelemes rendszer telepítésével, és hogy rendszeresen karban legyen tartva. Hogyha pedig valami gond adódna, akkor megfelelő szakembert és szerelőt hívjunk a megjavításához, hiszen a napelem esetében nem érdemes spórolnunk. Hiszen a spórolás a megtérülési időt hosszabbíthatja meg, ami számunkra egyáltalán nem éri meg.

Milyen előnyei vannak az elektromos fűtésnek a hagyományos, illetve a többi fűtéssel szemben?

Az egyik nagy előnye, amit már említettem is, hogy környezettudatos, hiszen nem égéssel nyerjük a hőt az elektromos fűtés esetében. Még nagy előnye, hogy csendes, biztonságos és egy korszerű fűtési módszer.

A fűtésrendszerek oldalán azt is megtudhatjuk hogyan működik az elektromos fűtés. Az oldalukon minden nagyon érthetően van megfogalmazva, így egy olyan ember is megértheti, aki nem jártas ezen a téren. Én ennek nagyon örültem hiszen nekem fogalmam sincs arról, hogy pontosan hogyan működnek a fűtési rendszerek, legyen az bármilyen. Viszont számomra is nagyon érthető volt minden, amit az oldalon olvashattam, így bárkinek bátran merem ajánlani. Hogyha még csak tájékozódni szeretnél az elektromos fűtési rendszerekről, illetve arról, hogy milyen más fűtési rendszer lehetőség áll rendelkezésedre, akkor a Fűtésrendszerek weboldalát csak ajánlani tudom.

Egy kis betekintés arról, hogy milyen elektromos fűtési módszer közül választhatunk: elektromos padlófűtés, fűtőszőnyeg, törölközőszárító ( ez nagyszerű választás lehet hogyha fontos számodra hogy fürdés után ne legyen hideg a törölköző illetve hogy hamarabb meg is száradjon fürdés után), fűtőpanel, elektromos radiátor (ennek az előnye az, hogy nincs hozzá szükség csőrendszerre és kazánra sem, ott és akkor használod amikor szeretnéd így bárhol és bármikor meleget tudsz csinálni), elektromos kazán (központi fűtést biztosít gáz nélkül, azonos hatást lehet vele elérni illetve még kéményre sincsen hozzá szükség és veszélyek nélkül használható), vízmelegítő (hogyha nem szeretnél várni amíg elér a ház egyik feléből a másikba a meleg víz, ezzel időt lehet spórolni és kevesebb víz is folyik el feleslegesen), elektromos bojler (nagyon hatékony és energiatakarékos, bármikor rendelkezésre áll a felmelegített víz így szintén nem kell várnunk arra hogy a víz felmelegedjen).

Elektromos kandalló – komfort korom nélkül

Mint látható az elektromos fűtésnek számtalan előnye van és számomra az egyik legpozitívabb az az, hogy nincsen szükség csőrendszerre, kazánra, illetve még kéményre sem. Ezek nagyban meg tudják könnyíteni az ember életét és még biztonságosabb is.

Hogyha az infrafűtést választanád, akkor ennek is számtalan előnye van: jól szabályozható, kifejezetten hatékony, zajtalan, káros anyagokkal és hatásokkal nem jár. Infrafűtésből és lehet választani padlófűtést, infrapaneleket, illetve hősugárzót is.

Bármelyik fűtési módszert is választod biztos lehetsz abban, hogy csak jól járhatsz velük. Hiszen nemcsak környezettudatos leszel ezekkel a fűtési rendszerekkel, hanem még csendesek is, hamarabb csinálnak meleget, biztonságosabb és nagyon jól szabályozhatóak.

Hogyha te is szeretnél infrafűtést, hőszivattyút, napelemet, vagy elektromos fűtést, akkor érdemes először mindegyikről tájékozódni, felmérni azt, hogy a te otthonodba melyik lenne a legjobb választás. Erre pedig nagyszerű szolgálatot tesz a Fűtésrendszerek oldala, ahol még az Elektromos kandalló-komfort korom nélkül is megtalálható.

Nekem volt egy kis aggodalmam azzal kapcsolatban, hogy a gáz ára alacsonyabban van mint az energiáé. Ebből kifolyólag úgy kalkuláltam, hogy drágábban fogok kijönni a hónap végén a rezsivel hogyha elektromos fűtésre váltok. Viszont a Fűtésrendszerek oldala nagyszerű ötleteket adott arra, hogy hogyan lehet ezt a költséget csökkenteni.

Mik lennének ezek az ötletek?

Napelemes rendszerrel a fűtéshez szükséges energiát meg lehet termelni, ezáltal máris kevesebb lesz a hónap végén a fűtésszámla. Ugyan a napelemes rendszer egy nagy befektetés, és elsőre drágábbnak tűnik, mintha simán bevállalnánk egy elektromos fűtést, viszont hosszú távon mindenképpen megéri napelemes rendszerbe fektetni. Hogyha valaki a hőszivattyún gondolkozik, akkor neki könnyebb dolga van hiszen a hőszivattyúra kedvezményes tarifát lehet igényelni a szolgáltatótól így máris kedvezményesebb áron tudod befűteni a lakásodat.

Mint látható mindenre van megoldás így, ha valaki csak az ár miatt aggódik akkor ne tegye, hiszen a fentebb említett lehetőségek mindenki számára adottak. A napelemes rendszerre támogatások is kaphatóak, így még ennek a hosszú távú befektetésnek az árán is lehet csökkenteni.

Légy te is környezettudatos, válasz korszerű elektromos fűtést, és élvezd a csendes, biztonságos, és hatékony fűtési rendszered. Ha pedig segítségre van szükséged, akkor a Fűtésrendszerek oldalán minden segítséget és információt megtalálhatsz, amire csak szükséged lehet egy ilyen döntés meghozatalánál.