Minek az embernek ellenség, ha vannak barátai – balatoni körút verzió

Miután megszereztem a jogsit, Nagyi nekem adta a régi autóját. Óriási boldogság volt számomra, hogy azt az autót vezethetem, aminek anno 4-5 évesen a hátsó ülésén utazgattam. Gyorsan összeszoktunk a járgánnyal és legjobb barátok lettünk. Ráadásul a csajozás is könnyen ment vele. Imádott barátnőmmel úgy jöttünk össze, hogy a parkolóban véletlen megtoltam a kis rózsaszín kocsiját. A koccanást követő adategyeztetésnél könnyen megszereztem a telefonszámát, és addig udvaroltam neki, míg be nem adta a derekát, és eljött velem randizni.

A kapcsolatunk első évfordulóján úgy döntöttünk, csinálunk egy nagy Balatonjáró retro körutat. A régi autó adott volt, kinéztük a régi idők ikonikus szállóhelyeit, és elindultunk a nagy kalandra. Úgy terveztük, egy hétig járjuk a tó környékét, és megpróbálunk minden parti kempingbe eljutni. Természetesen Siófokon kezdtük, és ez füstté tette az egész tervet.

A barátaink megneszelték, hogy programunk van, és meglepi látogatást tettek a szálláshelyünkön. Csak egy napra akartak velünk maradni, hogy aztán nyugodtan folytathassuk a romantikus utat, de ahogy lenni szokott, óriási buli kerekedett, és senki nem akart elmenni, mi is úgy döntöttünk, elnapoljuk a körjáró túrát. Egyébként se voltam teljesen nyugodt, mert szervizelni akartam a kocsim, mielőtt nekiindulunk, csak aztán elmaradt.

Hazaérve egyből felkerestem a  https://www.metaautoszerviz.hu oldalát, mert ha autószerelésről van szó, csak bennük bízom. Az „Időpontfoglalás” menüpontra kattintva pillanatok alatt eljutottam a foglaló felületre. Itt a rendszer automatikusan felkínálja a következő szabad időpontot.  Egyébként pont nemrég újították meg a weboldaluk, és rengeteg új kényelmi funkciót vezettek be. Ha regisztrálunk, megadhatjuk milyen autóink vannak, ezeket elmenthetjük, és az adott autóhoz foglalhatunk időpontot. Egyszerre több szolgáltatást is lefoglalhatunk, meggyorsítva az egész processzust. Figyelhetjük, hogy milyen időpontjaink vannak lefoglalva – ezeket korlátozás nélkül módosíthatjuk, és törölhetjük is -, és a korábbi foglalásokat is visszanézhetjük. Ha interneten keresztül végezzük el a foglalást, kaphatunk törzsvásárlói kártyát, és 10% kedvezményt a jövőbeni munkákra. Van egy gumihotel – mindig nevetek ezen a megnevezésen – nevű szolgáltatásuk is. A lecserélt nyári, vagy téli abroncsokat otthagyhatjuk náluk megőrzésre, és az online felületen monitorozhatjuk, mikor jár le a tárolás, és milyen az abroncsok állapota. Mindezen szolgáltatások még könnyebb használta érdekében egy alkalmazást is létrehoztak. Így akár telefonról is elintézhetők a szervizeléssel kapcsolatos ügyek.

A Méta Autószerviz nem csak számítástechnikai infrastruktúrában erős. Műhelyükben, mely a 19. kerületben található, vérprofi szakemberek dolgoznak, és szinte bármit meg tudnak szerelni. A weboldalon 14 különböző szolgáltatást sorolnak fel. Mindegyik szolgáltatáshoz tartozik egy részletes, de bárki által könnyen érthető leírás, ahol elmagyarázzák mi fog történni, hogyan történik, miért fontos és egy iránymutató ár listát is kapunk.

 Kipufogójavítás esetén egy autó és kipufogórendszer vizsgálattal kezdik a munkát. Ehhez nem használnak diagnosztikai műszereket – pedig olyan eszközeik vannak, hogy még egy űrhajót is meg tudnának javítani – mert egy tapasztalt szakember szemrevételezéssel is meg tudja állapítani, ha valami nincs rendben. A leggyakoribb meghibásodás az, hogy a kipufogó kilyukad a korrózió miatt. Mivel ezeket a berendezéseket nem festik le, valamint nem kezelik belülről, idővel elkezdenek rohadni. A Métás mentalitás az, hogy amit lehet igényesen javítani, azt javítani kell. Ennek az intelligens, és környezettudatos gondolkodásmódnak köszönhetően egy lyukas kipufogó problémát olcsón megúszhatnak az ügyfelek. Behegesztik a rést, és az autós boldogan mehet a dolgára. A katalizátor, kipufogódob és lambdaszonda javítás vagy csere sem jelent gondot számukra.

A Méta Autószerviznél a gumikhoz is nagyon értenek. Ennek egyik oka, hogy a szerviz kezdetekben gumik szerelésére és cseréjére szakosodott. Csak hát túl sok volt az elégedett, visszatérő, telhetetlen ügyfél, ezért kitanulták a teljes autószerelő szakmát, és 10 év alatt több mint 2500 főre bővítették visszatérő ügyfélbázisuk. A már említett, https://www.metaautoszerviz.hu oldalon található időpontfoglalóval gyorsan foglalhatunk. Ezután legyen szó szenzoros, vagy hagyományos abroncsokról, profi módon ki lesznek cserélve. A TPMS rendszerrel szerelt gumikat egyébként a legtöbb szervizben nem tudják cserélni, mert igen speciális eszközöket igényel a művelet, de mint mondtam, a Métában az ég világon minden műszer megtalálható. Nem csak az autósok számíthatnak a szerviz szerelőire, hanem a motorosok is. Ahogy a többi szolgáltatásnál, itt is egy részletes ár táblán vizsgálhatjuk, hogy mennyibe fog kerülni az eljárás.

Az autószerelés egy olyan feladat, amit nem elég jól megcsinálni, tökéletesen kell. A Méta Autószervizben garantáltan minőségi munkát fognak végezni. Látogass el a honlapjukra, hogy minden részletet megtudj! És ha már ott jársz, olvasd el a szolgáltatásokhoz tartozó leírásokat is, mert felérnek egy autószerelő gyorstalpalóval!