Wellness és gumiabroncsok – a felnőtt élet csodái

Szóval, mi is az igazán jó dolog a felnőtt életben? Nem kell suliba járni, bármikor bemehetsz a cukrászdába és vehetsz magadnak egy tortát, a pénzt, amit megkerestél, arra költöd, amire csak szeretnéd (na persze csak miután minden kötelező számlát kifizettél) és persze, ha úgy tartja kedved, néhány tortapénzt félreteszel és elmehetsz egy hétvégi wellnessre a legjobb barátnőddel.

Zsófival már nagyon ránk fért egy ilyen pihenés, ami pedig a legkirály volt az egészben, hogy Zsófi új autójával indulhattunk útnak, ugyanis ő mint friss jogsis, be is szerezte az első kis négykerekűjét. Nagyon büszke volt rá, de persze nem is csodálom, szép kis darab volt. Mivel nekem még nincsen jogsim, annyira nem értek az autókhoz, a netes kereséshez viszont annál inkább és mikor mondta, hogy hamarosan nyári gumikra lesz szüksége, rögtön nekiugrottam a Google-nak, hogy orvosoljam ezt a problémát.

Pár perc után rá is találtam a következő keresési találatra: Gumidiszkont autógumi kereső – gumiabroncs akár másnapi kiszállítással. Na mondom, ez érdekes, rá is nyomtam gyorsan, majd végül a gumidiszkont.hu oldalán találtam magam. Lányos zavaromban majdnem be is csuktam az oldalt, mert hirtelen akkora kínálat tárult elém, hogy azt se tudtam hol kezdjem a keresést. De gondoltam magamban, ennyi nem tud megállítani, Zsófinak meg kell az az gumiabroncs, úgyhogy nézzük.

Gumidiszkont autógumi kereső – gumiabroncs akár másnapi kiszállítással, ez volt a kulcsszó, amit Zsófinak is átküldtem innentől kezdve pedig ketten böngésztük az oldalt, miközben a fürdőnek a pihenő részlegén ejtőztünk.

Ami nekem mint laikusnak rögtön feltűnt, hogy tök jó figyelemfelkeltő színekkel van ellátva a weboldal, a narancssárga és a fekete dominálnak, ez a kettő pedig tök jól passzol egymáshoz. De nyilván a tartalom még fontosabb volt, ezért azt is megnéztem, hogy mennyire tud eligazodni egy olyanfajta kétbalkezes mint én. Szerencsére nagyon egyszerűen. Semmi sallang, semmi falncos szakmázás, minden szépen és közérthetően volt leírva, vagyis mi az, amit elsősorban ilyenkor keres az ember? Hát téli és nyárigumikat. Ez pipa, ez volt rögtön az első két főmenü. Utána még volt egy blog oldal, ahol különféle érdekes cikkek voltak a gumiabroncsok világával kapcsolatban. Bár ezt inkább a hozzáértő érdeklődőknek ajánlom, de megmondom őszintén egy-két cikkbe én is beleolvastam és nagyon sok érdekes dolgot találtam bennük. A blog oldalon kívül pedig volt egy olyan aloldal, ahol az általános információkat lehet megtudni és után még persze volt egy külön oldal szentelve a kapcsolatoknak, így nem kellett sokáig vadászni, hogy kit kell hívni, vagy kinek kell írni, ha valami kérdés merülne fel.

Miután nagyjából felmértük a terepet, Zsófi mondta, hogy ez az oldal tökéletes lesz, ő nem is keres tovább, mert abban elég béna, a gumidiszkont.hu pedig olyannyira felhasználóbarát, hogy őt teljesen megvették kilóra.

Rákattintott a “nyári gumi” fülre és egy olyan komoly kereső felületen találtuk magunkat, hogy meg is beszéltük, hogy itt szinte képtelenség lenne bármit is benézni. Hogy miért? Mert olyannyira részletes keresője volt ennek a webshopnak mint a csuda!

Jó persze, manapság a legtöbb webshop keresője rendelkezik jónéhány szűrővel, de ott maximum az árat tudjuk beállítani, vagy azt, hogy azokat a termékeket listázza, amik a legkedveltebbek. A gumidiszkont.hu oldalnál viszont egészen más volt a helyzet. Háromféle szempont alapján tudtál keresni ebben a “gumikeresőben”: méret, autó és kulcsszó. A méret esetében meg kellett adni, hogy nyári gumit szeretnél, téli gumit, esetleg négyévszakosat. Be kellett még jelölni, hogy milyen típusú autóra keresel, vagyis választhattad a személyautót, a kisteherautót, vagy a terepjárót. De, ami a legvagányabb volt, nem teljesen értettem, hogy éppen milyen adatokat kellett megadni, hogy volt egy gumikerék feltűntetve, azon pedig a releváns számok bekeretezve. Ezeket be kellett írni a megfelelő rubrikába, és voiálá, megkaptad a számodra megfelelő gumiabroncsok listáját.

Őszintén megmondom, azért kellett egy kis időt, mire minden infót összeszedtünk, de lehet ez inkább csak a “hozzánemértésünket” bizonyította, szerencsére még így is teljesen könnyedén sikerült minden szűrőt beállítani a gumidiszkont.hu oldalon. Végül tehát egy egész csinos kis lista kerekedett ki a végére, de bőven nem olyan hosszú, hogy ne lehessen választani. Zsófi a biztonság kedvéért jó néhány alkalommal azért átrágta magát a gumikon, de végül sikerült választania. Ahogy elnéztük, a legtöbb termék épp akcióban volt, szóval a lehető legjobbkor találtunk rá az oldalra, ami pedig szintén jó pont volt, hogy mindegyik mellett még a rákattintás előtt lehetett látni, hogy éppen van-e raktáron vagy sem, és ha igen, akkor hány darab. Így nem kellett felesleges köröket futni a böngészéssel sem.

Innetől már csak az volt a kérdés, hogy milyen fizetési módok vannak és a kiszállítást hogy lehet lemendzselni. Ezekre az infókra is könnyen rátaláltunk, az általános információk fül alatt.

Lehet kérni házhozszállítást, ennek a díja mindössze 1690 forint/gumi. Leírtak alapján általában 1-2 nap alatt kiszállításra kerülnek a rendelések, ez attól függ, hogy délelőtt vagy délután adjuk le. Természetesen itt is vannak olyan időszakok, amikor mindenki megrohamozza az oldalt, ezekben, vagyis a tavaszi és az őszi szezoncsúcsban kicsit túlterheltek ezért fel is hívják rá a figyelmet, hogy ilyenkor lehet kicsit tovább tart a kiszállítás. Ahogy minden online vásárlás esetén, itt is él az a mondás, hogy a vásárlástól számított 14 napon belül visszautasíthatjuk a rendelést. Ebben az esetben annyi a teendő, hogy saját költségen visszaküldjük a futárral a terméket a gumidiszkont.hu pedig visszautalja a rendelés összegét. Szerintem teljesen korrekt az egész.

Ahogy elnéztem, szerencsére itt is van lehetőség mindenféle fizetési mód kiválasztására, tehát ha valaki bankkártyával szeretne fizetni, akkor azt választja, de ha valaki jobban bízik abba, hogy a futárnál fizet készpénzzel, akkor azt is megteheti.

Bár, ahogy korábban mondtam is, nekem nincs jogsim így annyira nem vagyok érdekelt a témában, ahogy elnéztem az oldalt mindenkinek ajánlom, hogy kukkantson rá. Akinek van hozzá türelme, meg affinitása, az nagyon sok érdekes infót is megtudhat a gumiabroncsokról, hiszen a gumidiszkont.hu gondoskodik arról, hogy az, aki az oldalra téved, minden fontos és hasznos dolgot megtudjon a témában. Ők egy 100%-ban magyar cég, szóval tőlük vásárolunk, támogatjuk a haza vállalkozókat, arról pedig nem is beszéltem, hogy közel 20 éve foglalkoznak gumiabroncsokkal, így tapasztalat van bőven.

Szóval ne felejtsétek el, a kulcsszó: Gumidiszkont autógumi kereső – gumiabroncs akár másnapi kiszállítással! Ha ezt beírjátok, megtaláljátok az említett oldalt.

Ilyen tehát ez a felnőtt élet… néha tortát eszünk, néha wellnesselünk, néha pedig gumiabroncsok után kutatunk az interneten.