A szállásunkon kaptam ihletet az üzletünk gépi berendezéséhez

Sokan azt vallják, hogy ha elutazik az ember, tegye le a munkát, kapcsoljon ki teljesen, engedje ki a fáradt gőzt. Nekem ez nem igazán sikerül mostanában, hiszen a kis belvárosi üzletünk nyitásán fáradozunk már hónapok óta, és éjjel-nappal az elintéznivalók körül forognak a gondolataim. A férjemmel mindig is nagy álmunk volt egy saját cukrászda, ahol ő a finomságokért felel, én pedig elsősorban az arculatért és berendezésért. Noha ennek a kreatív részét jobban élvezem, természetesen ki kellett okosítanom magam az ipari konyhai eszközökből is, hiszen ez az egyik legfontosabb eleme a sikerünknek.

Az első vacsorához érkeztünk meg a családdal a hotel éttermi részére, amikor is – már valamelyest szakmai szemmel – tanulmányozni kezdtem a felszereltségüket. A pultjaik, a jégkásagép és a lágy fagylaltgép mind nagyon felkeltették az érdeklődésem. Voltam olyan bátor és megérdeklődtem a felszolgálótól, van-e esetleg olyan személy a hotelben, aki felvilágosítást tudna nekem adni a gépekkel kapcsolatban. Nagyon örültem, amikor azt a választ kaptam, hogy másnap akár szívesen körbe is vezetnek és mondanak nekem pár szót a berendezésről.  A vacsora vége felé pedig a pincér ajánlott nekem egy weboldalt, ahonnan hasonló eszközöket lehet beszerezni.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalát azonnal megnyitottam a laptopomról, amikor felértünk a szobánkba. Az oldalon az akciós termékeket szúrtam ki legelsőnek, ahol már egyből találtam a kedvemre való ajánlatot. Lejjebb görgetve szétnéztem a “Népszerű termékeink”, utána pedig a “Legújabb termékeink” között. Szeretem, amikor így vannak csoportosítva az ajánlatok, hiszen figyelhetek a termékek árára, kedveltségére és naprakészségére is. De ha a fenti menüsorból szeretnénk válogatni, azt is megtehetjük. Böngészhetünk csomagolástechnikai gépek, előkészítő gépek, fagylaltgépek, húsipari berendezések, hűtő-fagyasztó, sütő-főző, sütőipari, mosogató, valamint italkészítő eszközök között. Könnyen eligazodtam a felületen és gyorsan ki tudtam választani, hogy jelen esetben pontosan hol érdemes nézelődnöm.

Fagylalttal kapcsolatos eszközök közt is rá tudtam még szűrni konkrétabb termékekre. Az oldal bal sávjában megjelent ugyanis egy lista, amin kipipálhattam, hogy mi érdekel: adagolós italhűtő, fagylalt fagyasztó, keverő, fagylalt háttérhűtő, sokkoló, fagylaltfőző, pasztörizáló. Választhattunk a fagylalt reklám, vitrin, kiegészítők, jégkásagépek, krémfőzők, lágy fagylaltgépek és tejszínfőzők termékkategóriákból is. Vitrinből és fagyasztóból volt akkor a legnagyobb kínálatuk, így azoknál időztem el a legtöbbet. A süteményes hűtőktől és a jégkásakészítőtől el voltam ájulva! Láttam olyan multifunkcionális gépet is, ami jégkását, forró csokoládét, limonádét és shake-t is tud csinálni. Pneumatikus fagylalt spagetti nyomóval itt találkoztam először. Külön tetszett, hogy új és használt árucikkek között is válogathatok, valamint hogy az egyes termékek oldalán sok fotó és részletes leírást található. A garancia ideje, bővíthetősége is fel van tüntetve.

A kínálatukban sokféle eszköz található még meg az előbbieken felül. Kíváncsiságból ezeket is megnéztem. Kapható elektromos pizzakemence, szeletelőgép, húsdaráló, turmixgép, dagasztógép, szóval bármilyen, a vendéglátás területén működő vállalkozásnak tudnak olyan termékeket kínálni, amire szükségük lehet.

A vásárlás egyébként úgy működik, hogy egy adott árucikk oldalán a Vásárlás gombra kattinva egy kis ablak ugrik fel, amin megtudhatjuk, hogy a telefonos vagy a személyesen történő vásárlást milyen módokon tudjuk leegyeztetni. Weboldaluk információ részét pedig többek közt a nyitvatartási időt és a fizetési módokat is megtekinthetjük. A Dealer – Gastro & Ice Dealernél blog is működik, ahol egy-egy termékükkel, márkájukkal részletesebben megismerkedhetünk, mindenképpen érdemes a választás előtt ezekbe is beleolvasgatni. Nagyon örültem annak, amikor az egyik jégkásagépet gyártó cégről azt olvastam a blogbejegyzésben, hogy különösen fontos számukra a környezetvédelem, ugyanis nekünk is az, és az ilyen márkákat szeretnénk elsősorban támogatni. A süteményes vitrinek bemutatása tetszett a legjobban, a fotók is olyan jók voltak hozzá, hogy már szinte láttam magam előtt, ahogy a saját édességeink várakoznak benne. De érdekes volt például az az írás is, ami a hűtő- és fagyasztószekrényekről szólt. Itt részletezik azt, hogy a hűtőknél – csakúgy, mint a többi nagygépnél – nagyon érdemes figyelni arra, milyen hivatalos szervek általi elismerést tudhat magáének a termék (például minőségbiztosítási rendszer elismerése és egészségbiztonság).

Kérdésekkel tele és izgatottan vártam a másnapot, legfőképpen pedig azt a pillanatot, amikor a gépek – amiket a Dealer – Gastro & Ice Dealertől tervezünk beszerezni – szolgálatba állhatnak a cukrászdánkban.